Emergency Earthquake Gaziantep

Kempen ini akan berakhir dalam
00
hari
:
00
:
00
:
00
Kempen Telah Tamat.
Terima kasih Untuk Sumbangan Anda

Target Sumbangan : RM 450,000

0%

Jumlah Sumbangan Sekarang : RM 274,060

Clear

Kuantiti Sumbangan:
Bantu Viralkan

Kami amat-amat menghargai Tuan Puan untuk share kempen derma ini ke media sosial di bawah. Ianya amat membantu pendedahan kempen yang kami anjurkan kepada masyarakat di luar sana. Klik pada mana-mana butang di bawah:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Emergency Earthquake Gaziantep

Ini merupakan kutipan Bantuan Kecemasan Cinta Syria Malaysia bagi membantu mangsa gempa bumi yang melanda Turkiye-Syria.

Gempa bumi yang berskala 7.8 skala Richter ini telah mengakibatkan lebih daripada 1000 nyawa termasuk kanak-kanak yang sedang tidur pada waktu itu terkorban. Bertambah buruk lagi, ketika ini suhu di sana jatuh di bawah paras beku iaitu – 5°c yang mana pastinya menambah kesukaran buat mereka.

Setakat ini, Agensi Pengurusan Bencana Türkiye memaklumkan 1,121 orang terbunuh dan 7,634 orang cedera dalam gempa bumi di Türkiye, manakala 2,834 bangunan runtuh. (Kemaskini 6 Feb 2023)

Sama-sama kita doakan mereka!

“Sesungguhnya orang-orang yang bersedekah baik lelaki mahupun perempuan dan meminjamkan kepada Allah dengan pinjaman yang baik, niscaya akan dilipatgandakan (pahalaNya) kepada mereka dan bagi mereka pahala yang banyak” [Al Hadid : 18]

Kempen ini dijalankan oleh

Cinta Syria Malaysia (dulunya dikenali sebagai Tangisan Syria di Bumi Jordan (TSDBJ)), merupakan pertubuhan bukan kerajaan yang berdaftar dan aktif menjalankan misi-misi kemanusiaan yang mensasarkan golongan pelarian Syria.

Hulurkan sumbangan anda

Clear

Kuantiti Sumbangan:

Menderma secara manual/Bank Transfer

Jenis Bank: Maybank
Penama: PERSATUAN CINTA SYRIA MALAYSIA
No. Akaun: 562834640983

Rujukan: Gempa Bumi

Whatsapp untuk bantuan

Lakukan derma sambil dibantu oleh pegawai kami yang sentiasa bersedia menerima mesej di Whatsapp. Klik di butang Whatsapp.

0
    0
    Sumbangan Anda
    Tiada SumbanganLihat Semua Kempen