Solar Untuk Syria

Kempen ini akan berakhir dalam
00
hari
:
00
:
00
:
00
Kempen Telah Tamat.
Terima kasih Untuk Sumbangan Anda

Target Sumbangan : RM 345,000

0%

Jumlah Sumbangan Sekarang : RM 37,672

Kuantiti Sumbangan:
Bantu Viralkan

Kami amat-amat menghargai Tuan Puan untuk share kempen derma ini ke media sosial di bawah. Ianya amat membantu pendedahan kempen yang kami anjurkan kepada masyarakat di luar sana. Klik pada mana-mana butang di bawah:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Solar Untuk Syria

Tenaga solar adalah teknologi untuk mendapatkan tenaga berguna daripada cahaya matahari.

Bagi menyambut baik Matlamat Pembangunan Mampan (Sustainable Development Goal) melalui petikan ke-7 iaitu memastikan akses tenaga yang berpatutan dan lestari, Cinta Syria Malaysia mengambil inisiatif untuk melaksanakan projek tenaga solar buat pelarian Syria di Lubnan.

Projek ini bertujuan untuk menyediakan sumber tenaga elektrik melalui cahaya matahari di Kem Pelarian Al Yasmine yang terletak di Beqaa Bar Elias, Lubnan.

Dengan pemasangan sistem panel solar ini, ia mampu memberi kemudahan tenaga elektrik sebanyak 80 Kilowatt. Pemasangan ini akan memudahkan kehidupan seharian untuk 1,090 individu yang tinggal di Kem Al Yasmine.

Objektif: Membangunkan projek panel solar di Kem Al Yasmine bagi membekalkan sumber elektrik tenaga hijau berterusan kepada 218 buah keluarga menjelang hujung tahun 2022.

Projek ini juga dapat meringankan bebanan pelarian Syria dalam menanggung kos utiliti dan mengurangkan kadar penggunaan diesel dengan adanya panel solar ini.

Mari bersama hargai sumber alam semulajadi bumi kita dalam membantu saudara Syria.

“Sesungguhnya orang-orang yang bersedekah baik lelaki mahupun perempuan dan meminjamkan kepada Allah dengan pinjaman yang baik, niscaya akan dilipatgandakan (pahalaNya) kepada mereka dan bagi mereka pahala yang banyak” [Al Hadid : 18]

Kempen ini dijalankan oleh

Cinta Syria Malaysia (dulunya dikenali sebagai Tangisan Syria di Bumi Jordan (TSDBJ)), merupakan pertubuhan bukan kerajaan yang berdaftar dan aktif menjalankan misi-misi kemanusiaan yang mensasarkan golongan pelarian Syria.

Hulurkan sumbangan anda

Kuantiti Sumbangan:

Menderma secara manual/Bank Transfer

Jenis Bank: Maybank
Penama: PERSATUAN CINTA SYRIA MALAYSIA
No. Akaun: 562834640983

Rujukan: SOLAR

Whatsapp untuk bantuan

Lakukan derma sambil dibantu oleh pegawai kami yang sentiasa bersedia menerima mesej di Whatsapp. Klik di butang Whatsapp.

0
    0
    Sumbangan Anda
    Tiada SumbanganLihat Semua Kempen